עם קרם שנטיי מעוטר בגרגרי רימון
תפוחים מקורמלים
3 תפוחים ירוקים, רצוי מזן גרנד סמית
30 גרם חמאה
1 כפית דבש
1 כף סוכר גדושה
לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות.
על אש בינונית מניחים מחבת עם תחתית כפולה, מכניסים לתוכה את הסוכר וממיסים עד לקרמל, אין לערבב את הסוכר עד אשר מתחיל להיווצר קרמל. מוסיפים את החמאה והדבש, ולאחר ערבוב קל, מוסיפים את התפוחים.
מערבבים מספר דקות עד שכל התפוחים מצופים בשכבת הקרמל. מורידים מהאש, ומניחים לקירור.
שומרים מעט מהתערובת לקישוט בסוף.
קראמבל תבלינים
חצי כוס קמח (כוס מדידה)
¼ כפית קינמון
¼ כפית ציפורן (לא חובה)
2 כפות גדושות סוכר דמררה או חום כהה
75 גרם חמאה קרה
2 חלמונים
לעבד יחד את כל החומרים ביד או במעבד מזון יחד לתערובת פירורית, לאפות כ- 20 דק' בחום של 180 מעלות עד שהבצק הפירורי הופך להיות זהוב.
לקרר ולפורר לפירורים בינוניים.
קרם שנטיי
שמנת מתוקה
2 כפות דבש
להקציף שמנת מתוקה עם הדבש.
הרכבת המנה:
בכוס קטנה מניחים כף מהתפוחים המקורמלים, מפזרים עליהם מעט מהקראמבל תבלינים, לאחר מכן מזלפים קרם שנטיי ומקשטים בגרגרי רימון ומעט מהרוטב של התפוחים.
שנה טובה!
ליאור מזרחי – "חושים" – קינוחים ומאפים אישיים לאירועים עסקיים ופרטיים
Lior.mizrachi@gmail.com; 052-4209228