כשהיינו ילדות היינו שתינו בלונדיניות עם שיער ארוך. אחרי חפיפת ראש חובה של יום שישי בבית הילדים – שם דאגו שכולנו נחפוף ראש עם שמפו ועם קרם שאני חושבת שהיה סוג של מרכך, קרם שתוך כדי כתיבה הצבע המיוחד שלו והריח שלו עולים באפי, כל אחד היה מנקה אוזניים וקוצץ ציפורניים. כל שבוע ביום שישי. היינו גם מקבלים ופל מצופה בשוקולד שהיה עטוף בנייר כסף ובעטיפה כחולה.
עד גיל 10 התקלחנו יחד וידענו לזהות אחד את השני באלף דרכים.
אפילו נעליים היו לכולנו מאותו הסוג – בעצם שני זוגות אחד לעבודה ואחד לשבת. נעלי העבודה היו חומות ונעלי השבת היו קצת אחרות, אז זה לא חוכמה לזהות למי הנעלים שייכות. אבל אם היינו שמים את כל נעלי העבודה בשורה, יכולנו לזהות מה שייך למי.
בקיץ השיער של רשל היה הופך ירקרק בגלל הירוקת בבריכה. ואני רציתי גם אבל אף פעם לא נתפס לי הצבע של הירוקת. וניסיתי להיות כמה שיותר בבריכה בעיקר בתקופה שלפני החלפת המים כשהכול היה כבר מלא באצות.
אחרי החפיפה היה השלב של הסירוק – לי כאב. רשל אהבה שמסרקים אותה. המצאנו פטנט שבו היינו מנענעות את הראש למעלה למטה וכך השיער היה מתנפנף ומתיישר וגם המים היו מותזים החוצה. מכאן כבר הסירוק קל יותר.
אני אהבתי תסרוקות. מאוד. רשל אהבה רק שמסרקים אותה ולא סבלה סיכות או גומיות.
בכל פעם ששיחקנו "הקפות" – היא הייתה נבחרת ראשונה אחרי הבנים. אותי היו בוחרים בסוף, בעיקר בגלל שהמורה לספורט הכריח.
רשל בכלל נולדה בניו זילנד והגיעה לקיבוץ עם משפחתה בגיל 3. היא וקורינה אחותה היו תמיד משהו אחר עם ארומה חזקה של חו"ל.
הכול אצלן היה קצת אחר - המבטא, הבגדים ששלחו להן וכולנו התחלקנו בהם, המשחקים בחדר ההורים וכל מיני מאכלים מוזרים – למשל ממרח ווג'מייט – שהעלה אצלם קולות הנאה והבטיח רבות בשל הצבע השוקולדי שלו, אך הריח הודיע לכל המעוניין שיש כאן משהו אחר – וקריאת האותיות הקטנות הובילה למידע שהממרח עשוי מירקות ורק לחברה מהיבשת ההיא ומהאי הכי רחוק בעולם כמעט יש מושג איך הוא מריח כמו דגים וטעמו דומה לגריז. ועדיין…רק מאוחר יותר, כשהמתנדבים הגיעו לקיבוץ, ראיתי תגובה דומה כשהם ניסו לטעום זיתים. שנות ה-70 והטעמים של אז.
רוז, אימא של רשל, הייתה עושה 2 עוגות: "פאדג'" ו"דייתלאוף".
שתיהן היו מבחינתי עוגות שרשרת – יענו, כל חתיכה קשורה לזו שאחריה בקשר בלתי נפרד.
שתיהן לא דומות לאף עוגה שאימא שלי עשתה, והיא הייתה אלופת עוגות אמיתי כבר אז.
הפאדג' הייתה עוגה עשירה ומהירה והדייתלאוף – כיכר תמרים בלועזית – הייתה עוגה מלאה בשקדים וצימוקים ותמרים והיה צריך לחכות יומיים כדי לאכול אותה.
אז הרבה שנים לאחר מכן – בכל פעם שתכננתי ביקור אצל רושלי, הודעתי לה על הכוונה והיא אישרה לי שהיא הולכת להכין לי דייתלאוף.
רושלי נולדה סמוך לט"ו בשבט שזה עתה חלף, ללא פריחת שקדיות כמעט. ובשבילי זו נשארת עוגת ט"ו בשבט.
השנה מלאו לה 55 רק שהיא עזבה אותנו בגיל 49. פשוט בחרו בה לנבחרת של הטובים שם למעלה. ואותי לא.
את המתכון של העוגה שאני מביאה לכם כאן קיבלתי ממנה ואני מביאה אותו כלשונה, כולל ההערות המיוחדות לי שאותן אני מוסיפה מהזיכרון המתגעגע שלי:
עוגת דייתלאוף
חומרים:
1/2 חבילת תמרים מגולענים דחוסים כאלו
1 כוס סוכר
1 כוס מים חמים
100 גרם מרגרינה
2 כוסות קמח
>העסקים שלנו
- >אגודות ארגונים ומוסדות
- >אומנות
- >אופטיקה
- >אירועים
- >ביגוד ואופנה
- >בעלי חיים
- >בתי קפה ומסעדות
- >חוגים
- >אטרקציות
- >בתי דפוס וגרפיקה
- >דיאטה ותזונה
- >הובלות
- >הריון ולידה
- >השכרה ומכירת רכב
- >חברות הסעות
- >חברת הובלות
- >חוות סוסים
- >חנויות טבע
- >חנויות יד שניה
- >חנויות ספרים
- >גינון וחקלאות
- >כח אדם, אבטחה וניקיון
- >גמלאים
- >גריל
- >גרירה וחילוץ
- >דולה ומלווה ללידה
- >הסרת קעקועים בלייזר
- >הסתדרות המורים
- >הפעלות לבתי ספר
- >הפעלות לימי הולדת
- >חנות קפה
- >טאבון
- >טבק ונרגילות
- >טוטו, פיצוציות, קיוסקים וחנויות נוחות
- >טיולים ותיירות
- >טיפוח ויופי
- >טכנאים ותיקונים
- >יד שנייה
- >יודאיקה
- >ייעוץ שיווקי
- >ילדים ותינוקות
- >יקבים ומבשלות
- >כח אדם, אבטחה ושירותי ניקיון
- >לבית ולמשרד
- >לימודי אנגלית
- >לימודי חשבון
- >מאמנים
- >מדיה ופרסום
- >מדריכי טיולים
- >מהנדסים
- >מובילים
- >מוזיקה וסאונד
- >מולטימדיה ושולחנות משחק
- >מוסכים / טיפול לרכב
- >מוצרי חשמל
- >מורה לשחייה
- >מורים לנגינה
- >מורים לנהיגה
- >מורים פרטיים
- >מחשבים ותקשורת
- >מיגון לרכב
- >מיסטיקה, נומרולוגיה ואסטרולוגיה
- >מכבסות
- >מכונות קפה
- >מכירת רכבים וליסינג פרטי
- >מכירת שעונים
- >מכללות
- >מספרות ועיצוב שיער
- >מרכזי מזון
- >מרכזי קניות
- >משלוחים
- >משתלות
- >מתחם גלובוס מקס
- >מתחם רמי לוי - היוצרים
- >מתחם שופרסל -מרכז רבין
- >מתנות
- >ניהול עסקים
- >נקיון בנייני מגורים
- >סטודיו לעיצוב
- >סטיילינג אישי
- >סלולר
- >ספורט
- >עורכי דין
- >עיצוב אופנה
- >עיתונות
- >פאבים ובארים
- >פיננסים
- >חוגים מיוחדים
- >פסיכולוגים ומטפלים
- >אספנות
- >פרחים ומשתלות
- >בישול
- >בית חכם
- >בתי בד
- >צילום
- >צילומי הריון
- >צילומי משפחה
- >צימרים ומלונות
- >קבוצות נטוורקינג
- >קולנוע
- >קורסים ולימודים
- >קטורת ואבני חן
- >קמין / קמינים
- >קמפינג
- >קעקועים ופירסינג
- >רהיטים
- >ריסוס והדברה
- >רפואה ומרפאות
- >רשת המתנ"סים בכרמיאל
- >שיפוצים ובעלי מלאכה
- >שירות לוועדי בתים
- >שליכטה, צבעים וציפויים לבית
- >שמלות ערב
- >תחנות דלק
- >תיווך ונדל"ן
- >תיקון שעונים
- >תכשיטים
- >תנורי ארובה
- >תנורים
- >תעשייה ומפעלים
- >ימי גיבוש
- >ימי כיף
- >סדנאות
- >EMS
- >אימונים אישיים
- >בדיקת PV סולארי
- >בחירות בנהריה 2018
- >בחירות מקומיות
- >דרושים
- >הוראה מתקנת
- >הכנה לכיתה א
- >חבילות ושי
- >חוגים לנוער
- >חנות משקאות
- >טיפול בקשב וריכוז
- >ייצור לוחות חשמל
- >כח אדם
- >כיבוי אש
- >לימודי משחק
- >לימודים פרטיים
- >מסאג
- >ניקיון בגובה
- >סט לבר מצווה
- >תיאטרון
- >תכשיטי קבלה
- >גידול צמחים ביתי
- >דודי חשמל, דודי שמש, קולטים
- >מתחם דהן
- >גנרטורים למכירה ולהשכרה
- >מלגזות
- >מטבחים
- >פרגולות אלומיניום
- >גדרות אלומיניום
- >דקים סנטטים
- >דקים
- >מטבחים
פותחים שולחן - עוגת דייתלאוף
אולי יעניין אותך גם
השף פארוק שצמח בעקבות הקורונה
> קרא/י עוד
לפתוח את הצום או לפינוק בסוכות? ספישל מאכלים וקוקטייל על בסיס מאכלי תישרי- רימונים, תפוחים ודבש
> קרא/י עוד
לקראת חג החנוכה- המותג מאסטר שף מנדב מתכון לצ'ורוס נהדר
> קרא/י עוד
מתכון קל ומקסים לפיצה שמש מאת מאסטר שף
> קרא/י עוד
לקראת חגיגות יום הפסטה הבינלאומי
> קרא/י עוד
ספר בישול חדש וייחודי
> קרא/י עוד
Village Bakery מפנק אותכם במתכון עוגת גבינה לחג השבועות
> קרא/י עוד
פארק הגליל - נוף מרהיב, אוכל מעולה ואוירה גלילית
> קרא/י עוד
רונן תשרי: כל אחד יכול לבשל
> קרא/י עוד
פורטל משגב לינק
כל הזכויות שמורות לפורטל כרמיאלי בע"מ ©