כותרת
> C;
1/1
אוכל

פותחים שולחן

משגב | פורטל משגב אוכלפורסם: 26.08.15 , 08:37ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:
 שישי בבוקר מוקדש כבר שנים לעבודה.
יום בהיר אחד התפנה יום השישי בבוקר ממשימות ובתיה לקחה את התכשיט יוחנן לארוחת בראנץ' נינוחה של שישי בבוקר.
מיד עם הכניסה למסעדה הובן על ידי כל השותפים שזה לא רעיון "מקורי"...
המסעדה הייתה מלאה עד אפס מקום, להוציא שולחן אחד שהיה פנוי ואוכלס מיד על ידינו.
המלצרית הנחמדה הביאה את התפריט, לקחה הזמנה וניגשה לביצוע המשימה, משימה שהוגדרה כהגשת ארוחת בוקר לשולחננו.
הבנו מיד שהקצב יהיה איטי אך עיתותינו בידנו ולכן ניכנס למצב רגיעה ונמתין.
מה שקרה לאחר מכן היה – הגשת החביתה לפני הסלטים והלחם, השתייה החמה לפני המים... לא כיף.
בשולחן התפתחה שיחה – האם העובדה שבתיה העזה להעיר על כך למלצרית היא בגדר התנהגות נאותה.
(תובנה א' – בתיה, לפי התכשיטים שלה, המאמינים בכל לִבם, היא: פדיחה, מתנשאת, שתלטנית, מביכה ועוד...בהתגלמותה).
עמדת התכשיט – את מביכה
עמדת בתיה – הלקוח הוא תמיד הלקוח
את הארוחה סיימנו בכך שהתכשיט, המייצג את ועד העובדים העולמי, נטש בזעם ובתיה אכן הייתה כולה במבוכה – האם לשמח את התכשיט ולשתוק או לשמח את עצמה ולבקש את המובטח לה? לא כיף.
עברה שנת היופי המקודשת של יום שישי ויצאנו לנו למקום חדש לנו ברמת ישי – רק לקינוח.
הימים ימי חורף – קר וגשם בחוץ.
הפעם הנסיכה והמלכה הגיעו. לאחר שהמלצרים התחרו על לבנו התיישבנו בפנים והזמנו "ופל בלגי עם בננות מקורמלות".
לשולחננו הגיעה מנת ופל בלגי נחמדה ובתיה, שלא יכולה אחרת אך למודת ניסיון מהבוקר, הפטירה מתחת לאין שפם – אופס...אין בננות...
המלצרית שמעה והתנצלה.
מכאן זה הלך ככה – הגיעה אחמ"שית עם סיידר חם ועוגיות, אחרי כמה דקות הגיע מנהל המסעדה והתנצל על היעדר הבננות וביקש את רשותנו להכין לנו ופל בלגי כמו שהוא אוהב מבלי הגבלות. קיבל אישור ואז הגיע לשולחננו ופל בלגי עתיר תוספות ושמחה עם בננות ומלא הפתעות נוספות. תוך כדי מאבק על חיסול הוופל – הגיעה המלצרית לשאול אם הכול לטעמנו. כמה דקות לאחר מכן הגיע מלצר חביב ושאל אם אנחנו יודעות מה זה "רוזאלאך?" לא ידענו וכך קיבלנו סיפור על בעל שאשתו לא הייתה מרוצה והוא החליט לפנק אותה ולהמציא עבורה עוגיות מסוימות. לאישה קראו רוזה והיא ובעלה היו בעלי בית קפה, וכשהוא נשאר לבד במטבח הוא הכין לה עוגיות וקרא להן "רוזאלאך"... ההסבר כלל סיפור, תמונות וטעימות.
כשקמנו ללכת קיבלנו חשבון על ופל בלגי אחד בלבד. הסמקנו קלות ובעודנו מתנהלות לכיוון הכניסה, הגיע בעל הבית עם שובר מתנה המעניק לנו ופל בלגי עם תוספות כמתנה.
היה כיף. מחמיא. מפנק. מלכותי וטעים. היה מאוד נעים.
אז מה ה"נכון?'
למסעדה השנייה אנחנו חוזרים שוב ושוב ושוב ושוב וכבר מכירים את האחים שמנהלים את המקום ותמיד מרגישים מיוחדים ורצויים. ותמיד נעים לנו.
וה"רוזאלאך?" זהירות, ממכר ברמות קשות!
 (בצק פוקאצ'ה מרודד דק עם נוטלה, מגולגל לרולדה ואפוי בחום גבוה, להגיש אותו מיד! כשמתקרר הוא כבר לא "זה").
 
רוזאלאך
3 כוסות קמח לבן
1 וחצי כוסות מים
1 כפית מחוקה שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
נוטלה למריחה
 
אופן הכנת הבצק
ללוש את כל החומרים לבצק כמה דקות (ללא הנוטלה)
להתפיח עד להכפלת הנפח
לחלק את הבצק ל-4 כדורים
להתפיח כחצי שעה
לרדד את הבצק היטב על גבי משטח מקומח, דק מאוד. בזהירות, לא לקרוע
למרוח נוטלה בשכבה דקה ולגלגל לרולדה
לחתוך לגלילים ברוחב 2 ס"מ
לאפות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כ-10 דקות
לאכול ישר אחרי האפייה.
****אם יוצא דביק מדי תוסיפו קמח
***אין צורך להוסיף סוכר. ממרח נוטלה מתוק מדי
***שמן זית זאת לא טעות!
את המתכון לקחתי מהמרשתת – יוצא נפלא!
 
בתיאבון לאוכל ולחיים!
שלכם,
בתיה בלסמי – מפרגנת, מודעת לזכויותיה וגם לכך שהכול, כולל הכול, יחסים!