הסרט המצויר רטטוי מספר על השראה שמקבל עכבר כישרוני מספרו של שף צרפתי דמיוני. "כל אחד יכול לבשל" הוא המסר הקולינארי לבשלן החובב.
האומנם?
אני אוהב לאכול ואוהב מאוד לבשל. רואים עליי...
מכריי שטענו שוב ושוב שיש לי כישרון בתחום, עזרו לי להעז ולהתיימר להיות בשלן מקצועי.
בישלתי ובישלתי ועדיין מבשל את עצמי לדעת. אוהב את זה ללא תקנה. מחלה מבורכת וחשוכת מרפא.
ככל שבישלתי יותר, כך ראיתי שהאוכל שאני בוחר להכין הופך פשוט וטעים יותר. פיתוח מתכונים הוא הסטייה הפרטית שלי. מכיוון שאני מתעייף מראש מבישולים מורכבים ואני עצלן מקצועי (אעשה את הדברים באופן הפשוט ביותר שייתן את התוצאה הטובה ביותר), המתכונים שלי פשוטים.
כל אחד יכול להכין אותם – כל אחד יוכל לבשל.
ניתן בקלות להרגיש נבוך מול מבול המידע הקולינרי שנוחת עלינו מכל עבר. מאסטר שף, בייק אוף, קרב סכינים ולאחרונה קרב השפים של רושפלד ואיל שני. איזה בישולים, איזו טכניקות, איזה יופי – כמה כישרון צריך כדי לעשות דברים באותה הרמה.
מצד אחד העיסוק הציבורי הזה בגורמה, מדרבן את כולנו לבשל משהו.
מצד שני, האם באמת כל אחד יכול להיות ישראל אהרוני או חיים כהן?
אני מאמין שכמעט כל אחד יכול להכין אוכל טוב. לא כל אחד יכול להכין גורמה מפונפן וטוב שכך!
אני מאמין שאוכל צריך קודם כל להיות מזון בריא ומספק לגוף. הוא חייב לספק את הצורך התחושתי שלנו בטעמו, במרקמו ובריחו.
בעבורי, דבר מאכל שצריך להסביר אותו או לחפש את שמות מרכיביו בגוגל או שמחירו במסעדה שווה ערך ליום עבודה, איננו אוכל. יכול להיות שהוא משהו אחר (נגיד יצירה אמנותית), אך בעיניי אינו אוכל.
במדוריי הבאים אשתף אתכם במתכונים פשוטים למאכלים שאהובים מאוד על מרבית האנשים, אלה שאכלו מהם. אנסה לעזור לכם להשתמש במרכיבים פשוטים בדרך שתפיק מהם את הטוב ביותר ומכם תפיק אנחות עונג.
אנסה לעזור לכם להניח את המתכון בצד ולהשתמש ביכולת שיש לכל אחד, לנסות, להעז, לטעות, להצליח ובעיקר, בעיקר ליהנות.
תפוחי אדמה מקורמלים בתנור, בקלי קלות
(המתכון שודר בתכנית סיר לשבת ב"רדיו כל רגע" והתפרסם ב Xnet).
מתכון קל ופשוט ביותר המוציא מתפוחי אדמה את הפינוק הטוב ביותר שהם יכולים לתת בהכנה בתנור.
הם עשויים בקליפתם ולכן תישמר בהם הארומה הטבעית והעסיסיות שלהם. באפייה ייווצר קרמל מלוח שיצפה את צדם המונח על תבנית האפייה. טעמם של תפוחי האדמה מועצם ע"י הקרמל וע"י הניחוח הפראי של הרוזמרין.
מצרכים
§ 1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים בינוניים לא קלופים חצויים לרוחבם
§ עלים מ 4 גבעולי רוזמרין טרי באורך 10 ס"מ, כל אחד.
(ניתן למצוא בחנויות או לגדל בקלות בעציץ או בגינה במקום עם שמש מלאה.)
§ כף מלאה של מלח גס
§ כף מלאה סוכר חום (ניתן להחליף בסוכר לבן)
§ כפית מלאה פלפל שחור גרוס
§ 3 כפות שמן קנולה (אין צורך להשתמש בשמן יקר כמו שמן זית. הארומה המיוחדת שלו נעלמת באפייה)
אבזרים וציוד
§ תבנית אפייה חד פעמית גדולה מרופדת בנייר אפיה
§ קערה גדולה
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את תפוחי האדמה החצויים והשמן עד לציפוי מלא שלהם
2. מרטיבים קלות ביד לחה את תחתית תבנית האפייה ומצמידים אליה את נייר האפייה נייר האפייה צריך להיות מונח באופן ישר על התבנית, ללא "הרים וגבעות". ניתן ורצוי לעשות בנייר האפייה קיפולים במקומות המתאימים להצמדה לדפנות התבנית
3. זורים על נייר האפייה המשוטח כמחצית מכמות הסוכר, המלח והפלפל השחור הגרוס ומשתדלים שזה יהיה מפוזר באופן אחיד. זורים על נייר האפייה גם את כל עלי הרוזמרין באופן דומה (אחיד)
4. מניחים את תפוחי האדמה החצויים והמשומנים על התיבול המפוזר על נייר האפייה. החלק החתוך, כלפי מטה, על התיבול. מניחים את תפוחי האדמה בפיזור אחיד ככל האפשר על פני התבנית המרופדת
5. זורים על תפוחי האדמה את המחצית הנותרת של הסוכר והמלח באופן אחיד ככל האפשר
6. אופים בתנור ב- 180 מעלות, רצוי עם "טורבו" כ-45-35 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים ורכים דיים בנעיצת מזלג
>העסקים שלנו
- >אגודות ארגונים ומוסדות
- >אומנות
- >אופטיקה
- >אירועים
- >ביגוד ואופנה
- >בעלי חיים
- >בתי קפה ומסעדות
- >חוגים
- >אטרקציות
- >בתי דפוס וגרפיקה
- >דיאטה ותזונה
- >הובלות
- >הריון ולידה
- >השכרה ומכירת רכב
- >חברות הסעות
- >חברת הובלות
- >חוות סוסים
- >חנויות טבע
- >חנויות יד שניה
- >חנויות ספרים
- >גינון וחקלאות
- >כח אדם, אבטחה וניקיון
- >גמלאים
- >גריל
- >גרירה וחילוץ
- >דולה ומלווה ללידה
- >הסרת קעקועים בלייזר
- >הסתדרות המורים
- >הפעלות לבתי ספר
- >הפעלות לימי הולדת
- >חנות קפה
- >טאבון
- >טבק ונרגילות
- >טוטו, פיצוציות, קיוסקים וחנויות נוחות
- >טיולים ותיירות
- >טיפוח ויופי
- >טכנאים ותיקונים
- >יד שנייה
- >יודאיקה
- >ייעוץ שיווקי
- >ילדים ותינוקות
- >יקבים ומבשלות
- >כח אדם, אבטחה ושירותי ניקיון
- >לבית ולמשרד
- >לימודי אנגלית
- >לימודי חשבון
- >מאמנים
- >מדיה ופרסום
- >מדריכי טיולים
- >מהנדסים
- >מובילים
- >מוזיקה וסאונד
- >מולטימדיה ושולחנות משחק
- >מוסכים / טיפול לרכב
- >מוצרי חשמל
- >מורה לשחייה
- >מורים לנגינה
- >מורים לנהיגה
- >מורים פרטיים
- >מחשבים ותקשורת
- >מיגון לרכב
- >מיסטיקה, נומרולוגיה ואסטרולוגיה
- >מכבסות
- >מכונות קפה
- >מכירת רכבים וליסינג פרטי
- >מכירת שעונים
- >מכללות
- >מספרות ועיצוב שיער
- >מרכזי מזון
- >מרכזי קניות
- >משלוחים
- >משתלות
- >מתחם גלובוס מקס
- >מתחם רמי לוי - היוצרים
- >מתחם שופרסל -מרכז רבין
- >מתנות
- >ניהול עסקים
- >נקיון בנייני מגורים
- >סטודיו לעיצוב
- >סטיילינג אישי
- >סלולר
- >ספורט
- >עורכי דין
- >עיצוב אופנה
- >עיתונות
- >פאבים ובארים
- >פיננסים
- >חוגים מיוחדים
- >פסיכולוגים ומטפלים
- >אספנות
- >פרחים ומשתלות
- >בישול
- >בית חכם
- >בתי בד
- >צילום
- >צילומי הריון
- >צילומי משפחה
- >צימרים ומלונות
- >קבוצות נטוורקינג
- >קולנוע
- >קורסים ולימודים
- >קטורת ואבני חן
- >קמין / קמינים
- >קמפינג
- >קעקועים ופירסינג
- >רהיטים
- >ריסוס והדברה
- >רפואה ומרפאות
- >רשת המתנ"סים בכרמיאל
- >שיפוצים ובעלי מלאכה
- >שירות לוועדי בתים
- >שליכטה, צבעים וציפויים לבית
- >שמלות ערב
- >תחנות דלק
- >תיווך ונדל"ן
- >תיקון שעונים
- >תכשיטים
- >תנורי ארובה
- >תנורים
- >תעשייה ומפעלים
- >ימי גיבוש
- >ימי כיף
- >סדנאות
- >EMS
- >אימונים אישיים
- >בדיקת PV סולארי
- >בחירות בנהריה 2018
- >בחירות מקומיות
- >דרושים
- >הוראה מתקנת
- >הכנה לכיתה א
- >חבילות ושי
- >חוגים לנוער
- >חנות משקאות
- >טיפול בקשב וריכוז
- >ייצור לוחות חשמל
- >כח אדם
- >כיבוי אש
- >לימודי משחק
- >לימודים פרטיים
- >מסאג
- >ניקיון בגובה
- >סט לבר מצווה
- >תיאטרון
- >תכשיטי קבלה
- >גידול צמחים ביתי
- >דודי חשמל, דודי שמש, קולטים
- >מתחם דהן
- >גנרטורים למכירה ולהשכרה
- >מלגזות
- >מטבחים
- >פרגולות אלומיניום
- >גדרות אלומיניום
- >דקים סנטטים
- >דקים
- >מטבחים
רונן תשרי: כל אחד יכול לבשל
אולי יעניין אותך גם
התערוכה "זוויות וחיבורים"
הסרט המצויר רטטוי מספר על השראה שמקבל עכבר כישרוני מספרו של שף צרפתי דמיוני. "כל אחד יכול לבשל" הוא המסר הקולינארי לבשלן החובב.
> קרא/י עוד
צבעי הסוואה חומר|יופי|רגש
הסרט המצויר רטטוי מספר על השראה שמקבל עכבר כישרוני מספרו של שף צרפתי דמיוני. "כל אחד יכול לבשל" הוא המסר הקולינארי לבשלן החובב.
> קרא/י עוד
"אור בחושך" - תערוכה מתפתחת של אופירה ורה אבישר
הסרט המצויר רטטוי מספר על השראה שמקבל עכבר כישרוני מספרו של שף צרפתי דמיוני. "כל אחד יכול לבשל" הוא המסר הקולינארי לבשלן החובב.
> קרא/י עוד
התערוכה "זוויות וחיבורים"
הסרט המצויר רטטוי מספר על השראה שמקבל עכבר כישרוני מספרו של שף צרפתי דמיוני. "כל אחד יכול לבשל" הוא המסר הקולינארי לבשלן החובב.
> קרא/י עוד
צבעי הסוואה חומר|יופי|רגש
הסרט המצויר רטטוי מספר על השראה שמקבל עכבר כישרוני מספרו של שף צרפתי דמיוני. "כל אחד יכול לבשל" הוא המסר הקולינארי לבשלן החובב.
> קרא/י עוד
"אור בחושך" - תערוכה מתפתחת של אופירה ורה אבישר
הסרט המצויר רטטוי מספר על השראה שמקבל עכבר כישרוני מספרו של שף צרפתי דמיוני. "כל אחד יכול לבשל" הוא המסר הקולינארי לבשלן החובב.
> קרא/י עוד
"מארגים" – האמנית עליזה בורשק בתערוכת יחיד
הסרט המצויר רטטוי מספר על השראה שמקבל עכבר כישרוני מספרו של שף צרפתי דמיוני. "כל אחד יכול לבשל" הוא המסר הקולינארי לבשלן החובב.
> קרא/י עוד
תערוכה זוגית "אלף צבע ורגש"
הסרט המצויר רטטוי מספר על השראה שמקבל עכבר כישרוני מספרו של שף צרפתי דמיוני. "כל אחד יכול לבשל" הוא המסר הקולינארי לבשלן החובב.
> קרא/י עוד
תערוכת יחיד לאמנית טלי פרחי
הסרט המצויר רטטוי מספר על השראה שמקבל עכבר כישרוני מספרו של שף צרפתי דמיוני. "כל אחד יכול לבשל" הוא המסר הקולינארי לבשלן החובב.
> קרא/י עוד
חנוכה חנוכה חג יפה כל כך
הסרט המצויר רטטוי מספר על השראה שמקבל עכבר כישרוני מספרו של שף צרפתי דמיוני. "כל אחד יכול לבשל" הוא המסר הקולינארי לבשלן החובב.
> קרא/י עוד
קסטיליה עם 4 הופעות מוזיקה במתחם התחנה, נשר
הסרט המצויר רטטוי מספר על השראה שמקבל עכבר כישרוני מספרו של שף צרפתי דמיוני. "כל אחד יכול לבשל" הוא המסר הקולינארי לבשלן החובב.
> קרא/י עוד
הופעות קיץ 2022 של קסטיליה
הסרט המצויר רטטוי מספר על השראה שמקבל עכבר כישרוני מספרו של שף צרפתי דמיוני. "כל אחד יכול לבשל" הוא המסר הקולינארי לבשלן החובב.
> קרא/י עוד
פורטל משגב לינק
כל הזכויות שמורות לפורטל כרמיאלי בע"מ ©