
כתבו לו"ז יומי מאורגן שבו תכננו גם זמני ארוחות, זמני פעילות גופנית, זמן מוקצב לשעות מסך, מפגשים עם חברים וכד'. כאשר יש סדר יום ברור ומוגדר, יוצרים מסגרת שבה הילד יותר עסוק, ופחות חושב או פחות פונה לאוכל כתוצאה משעמום ומישיבה ממושכת מול המסכים.
2. הכינו תיק אוכל לימים שמחוץ לבית
בחופשת הקיץ יוצאים מדי פעם לבילוי של יום שלם מחוץ לבית עם הילדים. אז כדאי שתתארגנו בהתאם עם כריכים מלחם מלא ובהם ממרחים בריאים וירקות חתוכים, פירות קיץ, ובקבוקי מים. כך תפחיתו אכילה של מאכלים זמינים ועתירי קלוריות.
3. הכינו חטיף או ממתק בריא
לפעמים מארחים חברים או בא לאכול ממתק בשביל הכיף, אז מה עושים? מכינים חטיפים בריאים. ניתן להכין מגוון של גלידות בריאות מפירות טבעיים, גלידות יוגורט עם פרי, גלידות סורבה. או לחפש גלידות וארטיקים ללא חומרים משמרים המכילים צבעי מאכל טבעיים בלבד, כאלה המוגשים במנות אישיות. ניתן להכין גם חטיף גרנולה משיבולת שועל, כדורי תמרים ואגוזים, ותפוחוני צ'יפס.
4. שלבו ירקות טריים וצבעוניים בכל ארוחה
הירקות עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הסיבים תזונתיים ומשרים שובע. אם אוכלים יותר ירקות בארוחה, זה יגרום לכם ולילדיכם לאכול פחות מהפחמימות ומהחלבונים. שתפו את ילדיכם בהכנה של ירקות חתוכים וסלטים שונים, ותנו להם להכין מהם מגוון של פרצופים או חיות כיד הדמיון. תנו להם לבחור ממגוון ירקות מכל חמשת הצבעים.
5. פרי במקום ממתק
הציעו פרי במקום ממתק בחופשת הקיץ. פרי הנו טבעי ואינו מכיל צבעי מאכל וחומרים משמרים, חומרים המצויים בממתקים השונים. הפרי מכיל אחוז גבוה של מים, סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. על כן, מומלץ להציע ממגוון פירות הקיץ, ובמקום צנצנות של עוגיות או קורנפלקס ממותק במטבח או בפינת האוכל, רצוי להניח קערות של פירות ממגוון צבעים.
מתכון: גלידת יוגורט טבעית
קלוריות למנה: 140 קק"ל
רכיבים:
2 כוסות פרי טבעי קפוא שהקפאתם מראש (תותים, בננות חתוכות, חתיכות מלון או מנגו).
גביע יוגורט 1.5% שומן במתיקות מעודנת.
אופן ההכנה:
1. רסקו את הפרי הקפוא במעבד מזון לקבלת סורבה עדין.
2. הוסיפו את היוגורט עד לקבלת מרקם אחיד.
3. העבירו לכוסות הגשה והגישו מיד.
הכותבת ליטל פיינגרץ, היא דיאטנית קלינית B.SC בסטודיוC , www.studioc.co.il