
מחשבות אלה הניעו אותנו לגבש צוות עבודה חדש יחד עם מרכז המועצות האזוריות ועם שותפים נוספים, כדי להניח קווים מנחים למתכננים, בבואם לתכנן הרחבות ושכונות חדשות. השותפים רבים ומגוונים: מנהל התכנון, משרד החקלאות, משרד השיכון, מהנדסי ועדות מקומיות ועמיתים מכמה מועצות אזוריות.
לפני כשבועיים נערכה פגישה ראשונה של ועדת ההיגוי ולשמחת המארגנים לא נותר כיסא אחד ריק. משרדי הממשלה ואנשי המועצות האזוריות, התנועה הקיבוצית, כולם רואים חשיבות רבה בהתייחסות לנושא זה.
בפגישה הובעה מורת רוח ודאגה מכך שהחזון הקהילתי של היישובים אינו מקבל ביטוי מספק בתכנון וכי אם לא נזדרז, יאבדו היישובים את הייחוד שלהם. במקום ליצור מרחב פתוח המאפשר מפגשים אנושיים, נקבל קירות והפרדות הקוטעים את המרחב הציבורי. במקום ליצור מרחב המעודד תנועה רגלית, התכנון מתבסס על תנועה רכובה. במקום ליצור רחובות עתירי צמחייה מצלה, נסללים כבישים רחבי ידיים דלי צמחייה.
היו שאמרו כי זו רוח התקופה וכך רוצים האנשים. אך רובם הסכימו שחובתנו לפעול על מנת לשמר את האיכויות של היישובים במרחב הכפרי ושזוהי משימה חשובה במיוחד, נוכח לחצי הבינוי והגדלת היצע הדיור בארץ. ייחודו של היישוב הקהילתי והעובדה שהוא דגם השונה מהיישוב העירוני ומשכונה פרברית, מהווה הצדקה לקיומו ולהתפתחותו.
מנהל אגף קיימות במועצה ונציג משגב בפורום, גלעד אוסטרובסקי: "המשימה שלקחנו על עצמנו היא לנסח מהם המרכיבים העיקריים שעושים את היישוב הכפרי לאיכותי ולקהילתי ולקבוע הנחיות מעשיות ליישום הרעיונות האלה. זו משימה מאתגרת שהשלמתה תארך זמן, אבל יש בה שליחות וחשיבות. אמשיך לעדכן אתכם על המשך העבודה ועל התפתחותה".
ראש המועצה רון שני: "הסביבה הפיזית ביישובים משפיעה ומעצבת את צביון היישובים. ב'יישוב לדורות' סימנו אותה כאחת מ-3 הרגליים שעליהן עומד יישוב. החשיבה שנקדיש לכך היום עשויה להשפיע לדורות. לפנינו הזדמנות ומחויבות לקבל החלטות נכונות ולהתוות דרך".