כותרת
> C;
1/1
חוק ומשפט

בדיקת זכאות לפיצויים בגין תאונת דרכים

משגב | פורטל משגב חוק ומשפטפורסם: 28.02.20 , 09:49ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

במדינת ישראל, אחת התופעות המדאיגות הינן תאונות הדרכים. חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים {חוק הפלת"ד הנחקק ב-1975} , מסדיר את כל הנוגע בדבר פיצויים בשל נזקי גוף, אשר נגרמו לאדם כתוצאה מתאונת דרכים. הבסיס בחוק הפלת"ד הינו לאפשר לכל מי שנפגע מתאונת דרכים, לתבוע על בסיס פקודת הנזיקין. מדובר למעשה על חוק שהוא סבוך ודי מורכב. למעשה בנזקי גוף אשר נגרמו כתוצאה מתאונת דרכים, הוא לאפשר לכל נפגע לקבל פיצויים בגין נזקי גוף, אם הוא אחראי לתאונה או לא.

האשמה אינה רלוונטית לגבי מי שמעוניין להגיש תביעה. סעיף 2 לחוק הפלת"ד, עוסק למעשה באחריות לפיצוי. סעיף זה, קובע כי האחריות לפיצוי של נפגעים בתאונת דרכים, תהיה מוטלת על הנהג של הרכב אשר היה מעורב בתאונה ולמעשה, אחריות לתשלום הפיצויים, תהיה מוטלת על חברת הביטוח, אשר שימשה את הנהג ברכב והכוונה היא לביטוח חובה. במקרה ואתם מעוניינים לתבוע את מ ישגרם לכם לנזקי גוף או נפש כתוצאה מתאונת דרכים, מומלץ מיד לפנות אל עורך דין תאונות דרכים אשר ינחה אתכם לגבי החומרים שיש לאסוף בתיק כגון: בדיקות רפואיות, דו"ח רופא מביה"ח , הוצאות בגין נסיעות לבדיקות ומרפאות, אובדן ימי עבודה ועוד.

מה ההגדרה לתאונת דרכים?

בסעיף 1 לחוק הפלת"ד מוזכרת הבהרה לגבי הגדרת תאונת דרכים. אירוע זה, נחשב למאורע, שבו נגרם נזק גוף, עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה. כלומר, הכוונה היא שרק רכב מנועי שכתוצאה מפגיעתו, נגרם נזק גוף תיחשב לתאונת דרכים. למשל הולך רגל אשר נפגע מאופניים, פגיע זו, לא תיחשב כתאונת דרכים. כאשר מדובר על קבלת פיצויים כתוצאה מתאונת הדרכים, יש לפנות אל עורך דין תאונות דרכים, אשר בקיא בכל החוקים, על מנת שיבדוק את המקרה לגופו ויוכל להעריך לגבי הצלחה בתביעה וכן, את גובה הפיצויים.

בעצם, בין אם הנפגע היה הולך רגל, רוכב אופניים, אשר נפגעו כתוצאה מתאונת בדרכים, רשאים לתבוע תביעת נזיקין בגין נזקי גוף את חברת הביטוח של נהג הרכב הפוגע. בסעיף 3 לחוק,מדובר על אחריות לפיצוי אם בתאונה היו מעורבים כמה כלי רכב. במקרה זה, כל נהג, יהיה חייב לפנות אל חברת הביטוח שלו, על מנת שיוכל לפצות את הנוסעים שהיו ברכבו. למעשה, ההגדרה של נזיקין, עשויה להיות אם פגיעה גופנית, נפשית, או ליקוי שכלי, אשר נגרם כתוצאה מתאונת הדרכים שבה היה מעורב הנפגע.

באילו מקרים לא יהיה זכאי הנפגע מתאונת דרכים לפיצויים?

אם תשאלו שאלה זו עורך דין תאונות דרכים, הוא יציין לכם את האמור בסעיף 7 לחוק:" לא יהיה זכאי לפיצויים נפגע כתוצאה מתאונת דרכים, במידה שגרם לתאונה במתכוון, או שהשתמש ברכב ללא רשות במטרה לגרימת פשע , או שהנהג הפוגע נהג ללא רישיון, או כאשר הרכב לא היה מכוסה בביטוח חובה". מקרים אלה, לא יזכו נפגעים לפיצויים על פי חוק הפלת"ד. השאלה הגדולה היא, מה קורה לאדם שנפטר כתוצאה מתאונת הדרכים ולא היה זכאי לפיצוים, על פי סעיף 7 לחוק?. במקרה זה, משפחתו מקרבה ראשונה של הנפטר, יהיו זכאים לפיצויים על פי חוק הפלת"ד.

ניתן למצוא עוד שני מקרים חריגים, אשר בהם נפגעים לא יקבלו פיצוי בגין תאונת דרכים, למשל, אם האירוע קרה בגין תוצאות פעולות איבה. במקרה זה, זכאי הנפגע לקבל פיצויים מכוח דין אחר. מקרה שני הוא, כאשר מדובר על מעשה מכוון כגון דריסה, חבלה ברכב למטרת פגיעה באדם מסוים או להריגתו במזיד.

צילום מתוך PIXABAY

אולי יעניין אותך גם